До момента няма сигнали за купуване на гласове във Варненско

16:19, 22 окт 15 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До момента няма подадени сигнали за купуване на гласове във Варненска област, съобщи за Topnovini.bg областният управител Стоян Пасев. Всички 12 общини в региона са готови за изборния ден, а от МВР ще осигурят допълнителни полицейски екипи, които да следят за реда преди, по време и след края на местния вот. Подготовката на изборите във Варненско струва около 75 хил. лева.

В някои от общините в областта има недостиг на бюлетини за кметове и общински съветници. Причината е в разминаване на справките, които общинските избирателни комисии са подали до печатницата в Русе и до Централната избирателна комисия. Разликата се дължи на това, че в списъците не са отчетени хората, които са сменили постоянния си адрес преди вота, обясни областният управител.

“Най-големи са разликите в община Аврен. Почти няма община на територията на Варненска област, която да е без допълнителна заявка. Само в община Суворово са без допълнителна поръчка за бюлетини”, отбеляза Стоян Пасев.

Той увери, че до събота всички бюлетини ще бъдат в секционните избирателни комисии и този проблем ще бъде решен. И тази година изборният туризъм не е подминал региона. Вече са взети превантивни мерки, вследствие на което гласоподаватели са отпаднали от списъците в общините Девня и Дългопол.

“Оказа се, че цяло провадийско село се е обезлюдило и преминало към община Девня, в населено място Падина – 268 души. Там беше най-фрапираща разликата”, допълни Стоян Пасев.

Предприети са и необходимите мерки, за да се избегнат опашките в изборните секции. Осигурени са и необходимият брой принтери, материали и консумативи за нормалното протичане на изборния ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама