Триглава четка за зъби хит на медицинско изложение в Пловдив

16:18, 22 окт 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Триглава четка за зъби, която почиства всички повърхности в устата само с едно движение, е сред най-впечатляващите иновации, представяни на изложението "Медикус, Денто, Галения 2015" в Пловдив. До събота, 24 октомври, над 90 фирми от 11 държави ще демонстрират медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура за реанимация и интензивни грижи,  оборудване за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатори, диагностични уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства.

Новостите в стоматологията вече са насочени главно към хигиената и създаване на модерни стандарти за дезинфекция, обясниха от щанда на българска фирма, представяща седем иновативни изделия. Последното поколение продукти за избелване на зъби са по-безвредни, отбелязват още експерти. Предлагат се пасти, обогатени с течен емайл за заздравяване на естествения.  Н изложението е представен и единственият на българския пазар препарат за избелване без лампа. С него ефектът се постига само за един час, твърдят дистрибуторите на швейцарската компания производител.

 "Медикус, Денто, Галения"  е платформата, от която  постиженията на науката и бизнеса  тръгват към практиката", изтъкна в приветствието  си ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. д-р Стефан Костянев при откриването на изложението. Тук се дава възможност на специалисти да открият много идеи как да променят своята работа, добави той.

За първи път на форума гостува и фестивалът "Здравей, здраве". Той презентира интегративния модел, който търси пресечните точки между традиционната и алтернативната медицина. Лекциите на водещи медици се провеждат в палата 11 на Международен панаир - Пловдив, където са разположени и експозициите на изложителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама