Тържествено отбелязване на годишнина в авиобазата в Крумово

16:08, 22 окт 15 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петдесет и четири години от създаването на 24–а авиационна база в с. Крумово до Пловдив ще отбележат на 27 октомври, вторник, служещите там.

Празникът ще бъде на територията на военното формирование 32040 и ще започне с тържествен строй и приветствия. Ще бъдат прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители за постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения. По-късно ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на загиналите летци и авиационни специалисти в базата.

На 27 октомври 1961 год. е издаден указ за връчване на бойното знаме на 44-и вертолетен авиационен полк. Той е и първата вертолетна авиационна част в България. Затова на тази дата военното формирование отбелязва своя празник.

На тържественото честване са поканени гости от Министерството на отбраната, Съвместно командване на силите, Командване на ВВС, Командване на СВ, Командване на ВМС, чуждестранни посланици и аташета, представители на органите на местната и областната администрация и на бизнес средите от областта и региона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама