Осъдиха варненка за кражба на ток

16:00, 22 окт 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
37-годишна варненка бе осъдена от Районния съд за кражба на ток. В съдебна зала жената постигна споразумение с прокуратурата и призна вината си за неправомерното присъединяване към мрежата на енергийния доставчик, с което е създала  условия за непълно отчитане на употребената енергия. С одобреното споразумение, на подсъдимата бе наложено наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител.

Престъплението е извършено през есента на миналатан година. На 11 септември миналата година, служители на енергийния доставчик били извикани на адрес в квартал Чайка, поради възникнала авария и спиране на електрозахранването за цял вход от жилищен блок. 

При проверката те установили наличие на нагар в главното табло, вследствие на неправомерно свързване чрез клема и кабел към един от апартаментите. Самото жилище било с демонтиран преди време електромер, заради неплащане на сметки за електрическа енергия. Ден по-късно, на 12.09.2014 г. при поредно спиране на захранването в същия вход и проверка на главното табло, специалистите установили отново неправомерно присъединяване, направено по идентичен начин като предишния ден и с кабел,  позволяващ в жилището на подсъдимата да се използва безотчетна енергия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама