Мъж, карал пиян, ще полага безвъзмезден труд в полза на обществото

15:55, 22 окт 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж, заловен зад волана с 2,23 промила алкохол в кръвта, ще полага безвъзмзден труд в полза на обществото. Той се е докарал дотам, след като на 7 юни 2015 г. пътните полицаи са го спрели и са установили, че е пиян. Това е доказала и кръвната проба.

Нарушителят на закона бил изправен на подсъдимата скамейка, за да отговаря за стореното. Тогава той се призанл за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрето от съда.

Договореното в документа наказание е пробация, която включва 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, които ще бъдат полагани периодично в рамките на една година, задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 г. и 4 месеца, с явяване за подпис пред пробационен служител два пъти седмично, както и задължителни срещи с такъв за същия период.

През това време той е лишен и от право да управлява МПС. От последното наказание му е приспаднато времето, през което е бил санкциониран по подобен начин по административен ред от полицията, веднага след като е бил задържан.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама