Заловените бежанци платили още в Афаганистан на каналджии

15:44, 22 окт 15 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заловените край радневското село Тополяне бежанци твърдят, че са платили още в Афганистан на каналджии. Това съобщиха от Районна прокуратура Раднево. Води се досъдебно производство, образувано в условията на неотложност, срещу неизвестен извършител за противозаконно подпомагане на чужденец да пребивава или преминава в страната ни с цел имотна облага – престъпление по чл. 281 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Плодвив.  

Групата от 43-ма мъже е заловена снощи, след като бежанците се  самонастанили в два фургона край язовира в радневското село Тополяне. На мястото са намерени 39 души на възраст между 18 и 35 години и четири момчета на възраст от 5 до 12 г.

Бежанците твърдят,  че са преминали през Турция като ползвали комбиниран транспорт – автобуси и автомобили, но през повечето време вървели пеша. Парите за преминаването им били дадени от техни роднини на каналджии още в Афганистан. Всички твърдят, че искат да отидат в Германия.  Групата се е придвижила за около 50 дни през Турция до с. Тополяне.   

Районна прокуратура Раднево е дала указания за издирване на лицата, организирали преминаването и превозването на чуждите граждани на територията на Република България.

Част от тях вече са настанени в Разпределителния център за бежанци в Елхово.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама