Нелегален емигрант, твърдящ, че е от от Афганистан, е осъден в Русе

15:43, 22 окт 15 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нелегален емигрант, твърдящ, че е от Афганистан, е осъден в Русе. Той е заловен на 30 септември 2015 г. на ГКПП „Дунав мост“ при опит да премине от България в Румъния без разрешението на граничните власти.

И този престъпник не притежавал валидни документи – имал само някакво копие на пакистанска карта за регистрация на афганистански гражданни. Копията обаче не са валидни документи и нямат никаква правна стойност, нито пък е ясно, защо нелегалният емигрант, вместо реален документ, има копие на такъв. Не е ясно и как се е сдобил с него.

След като станало ясно, че ще бъде съден, той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, в което било договорено наказанието му. То е 8 месеца условно, с 3 години изпитаелен срок, както и 150 лева глоба. Възпитателната работа с него е възложена на Дирекция „Миграция“ при МВР на Република България.

От наказанието му е приспаднато времето, през което е бил задържан. Т. нар. пакистанска карта за регистрация на афганистански гражданин ще бъде върната на приносителя й.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама