Премиер, президент и министри откриха ЛОТ 2 на магистрала "Струма" (видео)

15:31, 22 окт 15 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЛОТ 2 на автомагистрала "Струма" от Дупница до Благоевград бе открит официално в присъствието на премиера Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев и министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и на здравеопазването д-р Петър Москов.

Това е най-сложният участък от магистралния път, коментира транспортният министър Ивайло Московски по време на церемонията. Върху ЛОТ-а са построени 42 големи съоражения - 15 моста, 6 надлеза, 14 подлеза и 7 виадукта. Отсечката минава през областите Кюстендил и Благоевград и ще осъществява връзка с републиканската пътна мрежа чрез 4 възела - "Дупница - юг", "Бобошево", "Кочериново" и "Благоевград".

"Автомагистрала "Струма" означава повече туристи, повече инвестиции и повече работни места", това коментира по време на официалното откриване на участъка президентът Росен Плевнелиев и допълни, че днес повод за радост имат и стотиците българи, които ежегодно пътуват до Гърция, защото ще пътуват по-сигурно и по-удобно.

Премиерът Бойко Борисов пък допълни, че откриването на ЛОТ 2 на магистралния път ще повлияе положително на туризма в Банско, Разлог и Гоце Делчев и ще окаже благоприятен ефект на Рилския манастир.

"За първи път се открива магистрала с хирургически ножици", пошегува се той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама