Бургаската полиция стартира нови проверки на заведенията с удължено работно време

15:20, 22 окт 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Непосредствено след изборите започваме нови проверки на заведенията с удължено работно време по отношение на охранителния режим, за да видим дали тези предписания, които сме съставили, се изпълняват към настоящия момент, а именно видеонаблюдения, пропускателен режим, охрана, металдетектори и т. н. Това бе съвместна инициатива с Община Бургас, с която бяха приети промени в Наредбата за опазване на обществения ред в общината”, каза на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Калоянов добави още, че е заложено като приоритет ограничаване на наркоразпространението във и около учебните заведения. Предвидено е двустепенно засилване на контрола на периметъра около училищата.

По отношение на предложението на досегашния кмет Димитър Николов за изненадващи наркотестове в самите учебни заведения, Калоянов каза, че идеята е добра и реализируема. Нагласата на родителите също е такава.

„Познавайки в детайли как ще бъде осъществена тази идея, на практика това ще стане по един доста разумен начин, по който и самите родители ще научат нещо, което не знаят за децата си”, каза в заключение старши комисар Калоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама