Златко Димитров сключи облог с Кобрата: Или спортна зала в Несебър, или бой

15:12, 22 окт 15 / Спорт 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за кмет на община Несебър от ГЕРБ Златко Димитров пое ангажимент, ако бъде избран, до 2-3 години в черноморския град да бъде построена супермодерната многофункционална зала „Арена Несебър”, разполагаща с 5000 места и условия за различни видове спорт. Нейното изграждане е в основата на програмата му „Спорт за всички” в общината. Залата е обещавана от 8 години всеки мандат, но отреденият за нея терен все още тъне в трева и бурени.

„Всички ние знаем, че тя е основата за развитието и на спорта, и на културата, важна е и за удължаването на туристическия сезон. В рамките на последните 8 години, за съжаление, тази зала е оставена на ниво обещания, терен и проект от 2015 година, който струва на данъкоплатците в Несебър 500 хил. лева. Един от основните ангажименти, които поемам аз като кандидат за кмет на община Несебър, е реализирането на тази многофункционална зала”, заяви Златко Димитров.

За да не си помислят хората, че това е само предизборно обещание, той взе гарант за своите думи – звездите на българския бокс Кубрат и Тервел Пулеви. Братята лично пристигнаха в Несебър, за да подкрепят програмата за развитие на спорта в морската община, разработена от екипа на кандидата за кмет на ГЕРБ Златко Димитров. В подкрепа се обявиха и волейболистите Петър Дочев, Стоян Самунев и Иван Станев, които също присъстваха на срещата.

В компанията на Димитров боксьорите огледаха терена от 22 декара, където ще се изгражда „Арена Несебър”. Кубрат Пулев, познат и с прозвището си Кобрата, каза, че вече се е наслушал на предизборни приказки от политиците, които не са изпълнени. Затова той предложи облог на Златко Димитров – ако не изпълни обещанието си за залата, да излезе срещу него на ринга.

„Хубавичко ще го ступам, хич няма да го жаля. Или ще има зала, или здрав бой”, заяви Кобрата. Златко Димитров прие предизвикателството с усмивка и двамата си стиснаха ръцете.

Братя Пулеви поискаха залата да бъде реализирана максимално бързо и си пожелаха да дойдат за откриването й. Двамата бяха единодушни, че инвестицията в развитието на спорта е най-доброто, което може да направи всяка една община.

„Децата трябва да се занимават със спорт, да тренират, защото иначе са подложени на сериозни рискове като алкохол и наркотици”, категорични бяха Пулеви.

„Тази инициатива е много хубава, защото младежите в Несебър ще могат отново да влязат в залите. Когато започнахме да се занимаваме с волейбол като деца, това беше единственото ни развлечение. В течение на времето спортът стана за нас професионален избор. Несебър има нужда от подобно съоръжение. Общината разполага с много голяма леглова база, която може да се използва за всякакъв спорт, за спортни лагери и подготовка. Тук ще могат да се провеждат и първенства от национално, европейско и световно ниво“, допълниха и волейболистите.

Златко Димитров заяви амбицията си да осигури условия за спорт за всички в община Несебър, като по този начин подкрепи талантливите млади спортисти в региона. Той подчерта ясната си визия за изпълнение както на проекта по реалното изграждане на „Арена Несебър”, така и на спортния комплекс в Св. Влас, залите за тренировки в малките населени места и реновиране на физкултурните салони в училищата. Златко Димитров сподели очакванията си развитието на спорта да повлияе положително за удължаването на туристическия сезон в община Несебър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама