Пиян шофьор, блъснал пешеходец, е осъден условно

15:12, 22 окт 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пиян шофьор, блъснал пешеходец, е получил условна присъда. Инцидентът е станал на 17 март 2015 г. в Русе. Въпросната вечер мъжът пийнал доста, след което седнал зад волана на „Фолксваген Голф“.

Освен, че бил пиян – кръвната проба показала 1,60 промила алкохол, мъжът карал и с превишена скорост – със 79 км./ч. при разрешени 50 км./ч. Пешеходецът пострадал с две тежки фрактури – на крак и ключица и други наранявания.

Шофьорът бил изправен пред съда, за да отговаря за престъплението си. Той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, което съдът одобрил. В него е договорено наказанието му – 1 година и 3 месеца условно, с три години изпитателен срок.

Той също така е лишен от право да управлява МПС за две години. От тази санкция му е приспаднато времето, през което е бил наказан по същия начин, но по административен ред от полицията, веднага след като е бил заловен.

Мъжът ще трябва да плати и почти 300 лева разноски по сметка на Областната дирекция на МВР, направени по време на досъдебното производство. Възпитателната работа с осъдения по време на условния срок е възложена на служители на ОДМВР по местоживеене.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама