Уволниха полицай за политическа агитация в Котел

15:07, 22 окт 15 / Политика 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със заповед на директора на ОД на МВР-Сливен дисциплинарно е уволнен полицейският служител Р.Ч. от РУ-Котел за нарушаване на забраната за политически неутралитет, което се явява тежко дисциплинарно нарушение по чл.203, ал.1, т.2 вр. чл.148 от ЗМВР.

77 сигнала, свързани  с нарушаване  политическите права на гражданите, са постъпили в ОД на МВР-Сливен, съобщават от полицията.За 68 е уведомена компетентната първоинстанционна прокуратура. До Общинските избирателни комисии са препратени 9 сигнала. Образувани са 44 проверки по чл.145 от Закона за съдебната власт, свързани с нарушаване на изборния процес. По 10 от тях работата е приключила и е докладвано на съответната прокуратура. Образувани са 4 досъдебни производства за престъпления по чл.167, ал.3 и едно по чл.325 от НК. 

Във връзка с предстоящите местни избори и  национален референдум на 25 октомври 2015 година в Областната дирекция на МВР в град Сливен са планирани и са в ход  действия, целящи гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и при произвеждане на изборите.  

В ход са действия, свързани с предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпна дейност по чл.167-169г от НК. Установени са 110 лица, извършващи дейност по «организиране на гласоподаватели» и предлагащи материални облаги с цел да се гласува за посочена от тях политическа партия. На основание чл.65, ал.1 от ЗМВР са предупредени 22 лица.

От началото на предизборната кампания на територията на ОДМВР-Сливен полицейски служители са взели участие в охраната на 118 мероприятия, организирани от политически партии и движения. 

Гражданите  могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес на  откритата денонощна линия в МВР -  тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail: [email protected] 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама