Две лентички и една първа копка четири дни преди вота в София

14:37, 22 окт 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири дни преди местните избори премиерът Бойко Борисов, който обеща, че няма да участва в предизборната кампания, както и президент и цели четирима министри, прерязаха две лентички и направиха една първа копка в рамките на час.

Първо Борисов, заедно с президента Росен Плевнелиев, регионалния министър Лиляна Павлова, транспортния Ивайло Московски, както и по неособено обясними причини здравния министър Петър Москов, откриха Лот 2 на АМ “Струма”. 40-километровият участък струва зашеметяващите 358 722 000 лева и е дълъг 37.48 км. “Днес завършваме заветната мечта да има магистрала от София до Благоевград, в резултат на което времето за придвижване между двата града ще е само 40 минути”, каза Павлова. До този момент са изградени 69 км. от "Струма", общата й дължина от Даскалово до границата с Гърция е 150 км.

Групичката направи и първа копка на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Това е отсечката от моста над река Какач до пътния възел със Северната скоростна тангента. Западната дъга е продължение на автомагистрала „Люлин”. Общата й дължина е 5,3 км. Предвидено е построяването на 3 пътни възли – п. в. „Стефансон“, п. в. „Ломско шосе“ и п. в. „Северна скоростна тангента“, естакада над бъдещия бул. „Стефансон“, нов път за гара Волуяк, надлез над пътя за с. Мрамор. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Европейски пътища”, в което участват: „Джи Пи Груп“ ООД, „Автомагистрали – Черно море“ АД, „Пътстройинженеринг“ АД. Стойността на договора е 101 999 866,66 лв. с ДДС. Очаква се участъкът да е готов следващото лято.

По-късно президентът и транспортният министър си тръгнаха, но Борисов, Павлова и отново Москов дадоха старт на движението и по първата отсечка от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Участъкът с дължина три километра е между пътния възел на "Люлин" и моста над р. Какач, а стойността на проекта е 47.82 млн лева. Забавилият се с цяла година и половина проект видно все още не е готов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама