2,5 млн. лв ще бъдат инвестирани в ремонти във великотърновския кв."Чолаковци"

14:15, 22 окт 15 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Квартал „Чолаковци“ ще се промени с над 2,5 милиона лева от Европа, съобщиха от общинската администрация във Велико Търново.

Техническият проект за съвременна градска среда е изготвен от екип в общинската администрация. Разработката е част от инвестиционната програма, която бе внесена в края на септември до Управляващия орган по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Великотърновският квартал „Чолаковци“ е на основно място в зоната с преобладаващ социален характер в Интегрирания план за градско развитие и възстановяване. По новия проект е предвидена реконструкция и рехабилитация на улиците „Бяла Бона“, „Райна Княгиня”, „Рада Войвода”, „Райчо Николов”, „Петър Пармаков” и „Сан Стефано“, заедно с пешеходните алеи и тротоарите, поставяне на указателни знаци.

Ще бъдат поставени нови елементи от градското обзавеждане, ще бъде монтирано енергоспестяващо улично осветление, ще бъде създадена и нужната инфраструктура за видеонаблюдение. Включено е също озеленяване и обновяване на пешеходната алея, която осъществява най- пряката и единствена връзка с квартал „Бузлуджа”.

Основни ремонти ще текат в сградата на СОУ „Владимир Комаров“, което се намира в квартала. Проектът за прилагане на мерките на енергийна ефективност е за 3,1 милиона лева. Същото ще бъде сторено и с местната детска градина „Рада Войвода“, заедно с двора.

За обновяването им са предвидени 1,8 милиона лева. И двата проекта са част от инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама