След допитване на "Атака": 96.5% от русенци не желаят в общината да има бежански центрове

14:15, 22 окт 15 / Политика 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
96.5% от русенци не желаят на територията на общината да бъдат настанявани бежанци. Това сочат резултатите от продължилото 2 седмици допитване, организирано от националистите в града, в някои от малките населени места, както и в интернет. 

Своеобразният референдум се проведе на няколко места в града - чрез една статична урна пред Съдебната палата, и една мобилна урна, с която са били посетени всички квартали на града, заедно със селата Сандрово, Николово, Ново село, Червена вода и други. Голям интерес е имало и към онлайн гласуването, което е показало категорични резултати - 2962 гласа "Против", и само 40 "За". 

Пред журналисти кандидатът за кмет Мирослав Славчев и депутатът доц.д-р Любомир Владимиров разпечатаха урните с вота на русенци, и се включиха в преброяването на гласовете. Резултатите тук също бяха показателни - от общо 6116 гласували, 5902 гласа са били "Против", 184 "За" и 30 невалидни.

От "Атака" коментираха още, че и в Русе вече тече подписка за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, заради провала му в опазването на вътрешната сигурност и държавните граници. Мирослав Славчев коментира, че вотът е и срещу толерирането от страна на правителството спрямо пресичащите държавната граница, които на практика са престъпници, които нарушават териториалната цялост на страната. 

От партията продължават да твърдят, че България не трябва да приема повече "бежанци", които в повечето случаи са криминални елементи, и дори бойци, сражавали се в редиците на "Ислямска държава". Те ще продължават да се противопоставят на решението на правителството да обособи 6 точки в страната (две от тях в община Русе), където ще бъдат настанявани подобни хора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама