Строежът на многофункционалната спортната зала в Перущица на финал

13:56, 22 окт 15 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Строежът на многофункционалната спортна зала в Перущица е пред въвеждане в експлоатация." Това заяви за Пловдив Topnovini.bg главният архитект на Община Перущица арх. Ралица Методиева-Ставракева по повод информация, че работата по обекта е стопирана със заповед на Регионален отдел "Национален строителен контрол" - Пловдив, а Общината може да отнесе солена глоба заради констатирани нарушения.

Окончателните актове са подписани и входирани, посочи арх. Методиева-Ставракева. Тя поясни, че строителните инспектори наистина са констатирали настъпили в проекта промени. Документацията обаче е приведена в съответствие, а строежът е продължен със заповед на началника на РОНСК - Пловдив, от 13 октомври 2015 година.

Заповед за спиране изпълнението на строително монтажните работи и забрана достъпа до строежа в действителност е постъпила на 28 септември тази година. Като причина за това се изтъкват установени промени в строителната конструкция и във вида на конструктивните елементи на сградата. В заповедта обаче се пояснява, че строителството може да продължи след отстраняване на несъответствията.

По-късно в РОНСК - Пловдив, постъпва уведомление за издадена от главния архитект на Община Перущица заповед за допълване на разрешението за строеж въз основа на изготвената и одобрената проектна документация по части "Архитектура", "Конструкция" и "Пожарна безопасност".

"От информацията, подадена от гл. арх. на Перущица става ясно, че констатираните отклонения са отстранени и изпълнената част от строежа е законосъобразна", посочват от РОНСК - Пловдив, което е позволило продължение на строителните работи по залата на Перущица.

На 20.10.2015г. официално с двустранна декларация са внесени документи в Държавен Фонд "Земеделие", съдържащи информация за състоянието на обекта-изпълнени изискуеми необходими актове по време на строителството и всички свързани документи произтичащи от това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама