Мобилен гинекологичен кабинет ще преглежда в Търговище

13:38, 22 окт 15 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мобилен гинекологичен кабинет тръгва от днес в област Търговище. За месец той ще направи поне 500 акушеро-гинекологични прегледи. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция, където е получена заповед от министъра на здравеопазването, с която се предоставя за временно ползване кабинета и финансов ресурс в размер до 16 000 лева. За тази сума ще се осигури профилактика на  здравно неосигурени лица от ромски произход и на такива със затруднен достъп до лечебни заведения в населени места от област Търговище. Осигурената сума включва средства за акушеро-гинекологичен преглед, медицински персонал, шофьор, гориво, поддръжка на медицинската апаратура и сервиз на автомобила.

Срокът, в който е предвидено да бъдат извършени дейностите е до 20 ноември, а изпълнител на договора е областната болница. Кампания стартира от ромския квартал на Търговище “Малчо Малчев”, където в Групова практика “Манс-Медикс”, днес и утре  ще се извършват прегледи на здравно неосигурени лица и такива със затруднен достъп до лечебни заведения.

 Дейността е част от План за действие към здравната стратегия за лица в неравностойно положение, принадлежащи към етнически малцинства, уточниха от РЗИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама