С молебен за здраве и почит към възрожденския и артистичен дух на Шумен завършва кампанията на ГЕРБ

12:48, 22 окт 15 / Политика 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Проведохме една позитивна предизборна кампания. Кампания обърната към хората. Борбата не беше с опонентите ни, а с проблемите на града и общината.” Това заяви на заключителната пресконференция на ГЕРБ в Шумен преди местните избори проф. Добрин Добрев.

С позитивна нагласа кандидатът за кмет на ГЕРБ в Шумен Любомир Христов и кандидатите за общински съветници ще сложат и финал на предизборната си кампания утре.

Посланието, което ще отправят те е уважение и отдаване на почит към културата, политическите традиции и образованието в Шумен.

Началото ще бъде сложено с молебен за здраве и благоденствие, който ще бъде отслужен в храм Свети Три светители” от 10,15 часа.

След това от 11,00 часа 3 лъча с кандидати от общински съветници ще тръгнат от три знакови за Шумен места – НЧ “Добри Войников”, къща-музей “Панайот Волов” и Паметник “Създатели на българската държава”. Кандидатите за общински съветници ще поднесат цветя пред паметниците на бележити шуменци. 3-те лъча ще се слеят пред театъра, където от 12,00 часа ще прозвучат произведения на Панчо Владигеров и Веселин Стоянов, ще бъдат прочетени текстове на Боян Пенев и Илия Рашков Блъсков, ще прозвучат изпълнения на хор "Бодра песен".

Ще бъде прочетен документ от 15 май 1855 година, с който се слага началото на местното самоуправление в Шумен. Документът е наречен “Гражданско определително сговорно писмо” и с него първите общински съветници гласуват доверие на общ градоначалник. С това Сговорно писмо се поставя началото на самоуправлението с двата негови основни принципа – кмет и съветници, които работят в съгласие е разбирателство.

По този начин сегашният кандидат за кмет на ГЕРБ и общинските съветници от партията ще покажат, че са готови да работят единно за гражданите на Шумен, с взаимен контрол и подкрепа.

“По време на кампанията всички работихме с дисциплина и самоотверженост, за да покажем, че сме едно цяло и ще работим така и в бъдеще”, каза председателят на предизборния щаб на ГЕРБ в Шумен проф. Добрин Добрев.

На пресконференцията от ГЕРБ показаха и две книги, в които хората не просто са слагали подпис в подкрепа, а са писали и препоръки.

Тези мнения ще бъдат взети под внимание при управлението на ГЕРБ, увери кандидатът за кмет Любомир Христов

“Срещнахме се с над 3 хил. човека и получихме десетки предложения към нас. Всички те ще бъдат използвани в управлението ми ако спечеля кметската надпревара”, заяви Любомир Христов.

“Моето желание е да отговоря на очакванията на хората, да разрешим наболелите проблеми заедно, защото заедно можем да променим града и общината”, допълни Любомир Христов.

Той допълни, че при управлението си ще разчита на експертното мнение. “С представителите на културата ще направим обществен съвет, няма да взимаме решения без експертното мнение на медиците, спортистите, бизнеса, който поиска по-малко бюрокращина в администрацията и електронно обслужване. Постепенно ще решим проблемите с благоустрояването на селата и кварталите в Шумен, ще има сигурност и ред в града и общината”, каза Любомир Христов.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ благодари и на политическите сили, които са запазили добрия тон по време на предизборната кампания.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама