10 от пострадалите при пожара в Германия са от Добричко, има и две деца

12:27, 22 окт 15 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В проведен телефонен разговор тази сутрин с българския консул във Франкфурт на Майн Стефан Димитров, областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска е получила информация, че пострадалите българи при пожара в германския град Гуденсберг, са 11 на брой, съобщи д-р Новоселска.

Един от тях е с регистрация във Варна, един е от с. Овчарово, а останалите 9 души имат добричка регистрация.

Пострадалите имат предимно травматологични наранявания. Те са без опасност за живота. Сред българските граждани има две деца – момче и момиче, които са в добро здравословно състояние.

Списъкът със самоличността на нашите сънародници, днес е изпратен от Консулството на Република България във Франкфурт на Майн в Министерство на външните работи, и след санкция на Дирекция „Консулски отношения“, ще бъде предоставен на Областния управител на Добрич.

Припомняме, че 12 души бяха ранени, петима от тях тежко след пожар в къща, обитавана от български и полски работници в градчето Гуденсберг, провинция Хесен. Пожарът пламнал в 19,45 вечерта в понеделник и бързо обхванал историческата къща, която е на 200 години. В дома живеели 48 души, предимно работници от България и семействата им, както и няколко поляци. Всички те работели в кланица наблизо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама