Все повече граждани сигнализират за нередности на пътя в Бургаско

12:26, 22 окт 15 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В последно време се забелязва тенденцията все повече граждани да подават сигнали в полицията за нередности на пътя на територията на Бургаска област. Това каза днес на брифинг по отношение на проблемите на пътната безопасност директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

 „Определено се забелязва положителната за нас тенденция гражданите да съобщават за случаи, при които се наблюдава явно и неадекватно поведение на пътя, а при проверка от наша страна след това, наистина се доказва, че има нарушение. Така са хванати няколко човека, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол”, сподели Калоянов.

Старши комисар Калоянов изнесе и данни от провелата се наскоро специализирана операция за установяване на шофьори без книжки, както и на такива, управляващи автомобилите си след употребата на алкохол. За периода от 13 до 18 октомври на територията на област Бургас са съставени общо 143 фиша и 276 акта. 61 от актовете са за неправоспособни водачи, а 29 за пияните водачи. Образувани са и 33 досъдебни производства. 205 пък са съставените електронни фиша.

Калоян Калоянов заяви още, че е разработена стратегия, чрез която ще се извършват по-добри операции във връзка с установяването на нарушителите на пътя по малките населени места.

„Смятаме, че все още е недостатъчна нашата дейност по отношение на тези две нарушения на територията на малките населени места. Причините за това са по-скоро обективни – недостатъчно състав от наша страна и голям брой малки населени места. За тази цел колегите са разработили една стратегия, която включва извършването на такива проверки и операции на територията на дадена община със сили на съседните районни управления. Така ще можем да обхванем по-голям периметър”, каза Калоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама