Чешкото театрално студио Farm in the Cave гостува в Пловдив (видео)

12:02, 22 окт 15 / Култура 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивската публика ще се срещне за пръв път с чешкото театрално студио Farm in the Cave, съобщиха организаторите на ONE DANCE WEEK. Спектакълът "Разобличители" ще се играе в две поредни вечери - на 23 и 24 октомври, от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов".

Какво се крие под маркетингово изобретените образи на корпорациите, чиито продукти консумираме всеки ден? Това е въпросът, около който се завъртва сюжетът на "Разобличители".

Работата на чешките артисти е винаги плод на дълъг лабораторен изследователски процес и синтез от различни жанрове като драматичен театър, танц, физическа инсталация, музикален театър. Билети за спектаклите на цена 10 лв. се продават в мрежата на Eventim.

Спектакълът "Разобличители" не е хореографска творба, базирана на фантазия - той е създаден на основата на реални събития, които стигат до скандална развръзка в съда през 2013 г. в Швейцария. Спектакълът поставя много въпроси за влиянието на корпоративните лобистки практики върху демократичните принципи на западните общества.

Световноизвестна хранителна верига внедрява свой човек сред група млади активисти. Шпионинът симулира интерес към каузата на групата, докато предава лична информация за членове на групата и на техните симпатизанти на корпорацията. Тази информация е свързана с все още неразкрити убийства на членове на работническия съюз на корпорацията в страни от третия свят.

В представлението са ползвани буквални цитати както от разказите на жертвите, така и от изявленията на корпоративните лобисти, с които артистите се срещат в Брюксел. В този проект Вилиям Дочоломански, режисьор и хореограф на компанията, прави прецизно разследване на един свят, в който глобалните играчи безнаказано играят по свои правила в абсолютно нарушение на човешки и административни закони.

Гостуването на Компания Farm in the Cave се случва с подкрепата на Чешки Център България и Министерството на културата на Чешката република.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама