Горнооряховски криминалисти разкриха поредната телефонна измама

11:59, 22 окт 15 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След проведени изключително професионални и прецизни действия по разследването горнооряховски криминалисти разкриха поредната телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Работата по случая е започнала на 29 септември тази година, когато съдействие в полицията е потърсила 76-годишна жена от Стражица. Тя обяснила, че същия ден е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, когото припознала за братовчед си от Лондон.

Той й казал, че й е изпратил подърк по куриер, но за да го получи трябвало да заплати сумата от 3 000 лв. След като тъжителката обяснила, че не разполага с такава голяма сума мъжът склонил на 1 500 лв.  След това била уговорена среща на зеленчуковата борса в Г. Оряховица, където потърпевшата трябвало да се срещне с куриер и да си получи пратката.

Така няколко часа по-късно тъжителката предала 1 500 лв. на непозната жена и получила пакета. След като се прибрала в жилището си установила, че е измамена. От проведените професионални действия на разследващите е установено, че жената, представила се за куриер е 37-годишната А. Д. от Г. Оряховица, а извършител на измамата е 46-годишният й съгражданин П. З., двамата са известни на полицията и осъждани основно за идентични престъпления.

След доклад на материалите в прокуратурата П. З. е привлечен като обвиняем, взета му е мярка за неотклонение "подписка".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама