Калфин се отказа от преференциалните осигурителни прагове за тютюневата индустрия

11:51, 22 окт 15 / Политика 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Социалният министър Ивайло Калфин се отказа от намерението си да предложи по-ниски осигурителни прагове за тютюневата индустрия, съобщи министерството на труда и социалната политика.

Това е станало по молба на премиера Бойко Борисов. „След разговор с министър-председателя и по негова молба ще променя първоначалното си предложение и ще внеса вариант, в който минималните осигурителни вноски във всички икономически дейности се увеличават с еднакъв размер – 7.5%“, посочва Калфин в изявлението си.

Той уточнява, че предложението му за преференциални осигурителни прагове е било направено на принципна основа, след анализ на проведените преговори между синдикати и работодатели и на икономическите показатели на секторите.

„От представената логика е очевидно, че предложението ми беше направено на принципна основа, след анализ на проведените преговори между синдикати и работодатели и на икономическите показатели на секторите в които е имало диалог, но не и крайно споразумение“, заявява Калфин.

„Като министър в българското правителство, аз съм убеден, че принципите не трябва да се променят, в зависимост от това кой е собственик или има интереси в тютюнева фабрика, ВЕИ или пенсионен фонд. Принципите и законите са за всички. А що се отнася до предполаганите съмнения за фаворизиране на добре известен политик, ще напомня, че АБВ беше създадено именно като реакция на подобни задкулисни маневри и в защита на прозрачността и равното прилагане на правилата. Това е мое дълбоко разбиране и нямам никакво намерение да се отклонявам от него.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама