Три нови зали във Факултета по дентална медицина на МУ в Пловдив

10:39, 22 окт 15 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три нови зали за студентите по дентална медицина на Медицинския университет ще бъдат официално открити днес от 16,30 ч. във Факултета по дентална медицина (ФДМ). Те ще бъдат оборудвани с най-нова техника и ще разполагат с 42 места за симулационно, практическо обучение на бъдещите доктори.

Тържествено събрание пък ще започне от 17 ч. в най-модерната аудитория аула "Магна".

 Събитията са част от отбелязването през тази седмица на 45-годишнината от основаването на Факултета по дентална медицина. Академично обръщение по повод тържественото честване направи ректорът, чл.-кор. проф. Стефан Костянев, дмн, като акцентира върху най-важните постижения в 45-годишната история на пловдивския ФДМ.

На 23-24 октомври в аула "Магна" ще се проведат юбилейна научна сесия „45 години ФДМ“ и стоматологични демонстрации на участниците от Факултета по дентална медицина–Пловдив.

По покана на декана на факултета–проф. д-р Георги Тодоров, дм, като почетен гост ще присъства Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, както и деканите на денталните факултети от София и Варна и гост-лектори от Израел, Турция, Македония, Гърция, Великобритания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама