МВР крие за разследвани гранични полицаи, прехвърля топката на прокуратурата

10:38, 22 окт 15 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МВР отказа да съобщи дали заради образувано досъдебно производство срещу гранични полицаи от Капитан Андреево има отстранени униформени или не.

За случая Topnovini.bg разказа първи вчера.

Преди близо месец група нелегални влезли в България, но били засечени от униформените. Чужденците били обсадени от служителите на ГПУ-то. Полицаите взели пари, часовници и телефони. Веднага след това нелегалните били препратени към Турция.

В този момент обаче ръководството на граничарите от Елхово издало заповед тази група да бъде заловена и предадена към тях, а не да бъде връщана в Турция. Настанала суматоха.

За да не бъдат издадени, полицаите започнали да връщат взетото, но хаотично. Всеки от чужденците имал претенции. Нелегалните се сбили.

От Окръжна прокуратура Хасково потвърдиха за случая и съобщиха, че досъдебното производство се води от колегите им в Районна прокуратура Свиленград.

По случая са работили и служители на Вътрешна сигурност към МВР.

Попитахме в Гранична полиция дали има отстранени полицаи, докато тече разследването, каквато е практиката на МВР. Първо пресаташето на Гранична полиция, а после и дежурният в пресцентъра на МВР отказаха да съобщят. От там заявиха, че когато има досъдебно производство, прокуратурата е тази, която дава информация. Как държавното обвинение ще дава информация затова дали вътрешният министър или директорът на Гранична полиция е издал вътрешна заповед за отстраняване на униформени, не стана ясно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама