13 сигнала за изборни нарушения са подадени в Шуменско

10:34, 22 окт 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 29 септември до днес в Областната дирекция на МВР- Шумен (ОДМВР) са получени 13 сигнала за нарушения на изборното законодателство и обществения ред, които са свързани с изборния процес. Това информираха от пресцентъра на силовото ведомство в града.

Пет от постъпилите сигнали са в Районно управление Нови пазар, четири са  Районно управление Велики Преслав и три в Районно управление Каолиново.

Два са получени чрез ситуационния център на МВР, работата по изясняване на останалите е започнала след получени преписки от съответните прокуратури или подадени сигнали в районните управления. 

Приключила е работата по 10 от преписките, които са докладвани в компетентните районни прокуратури, работата продължава по два от сигналите.

Материалите по един  от постъпилите сигнали (за скъсани предизборни материали) са изпратени в Районна прокуратура Нови пазар с мнение за препращане в ОИК.

След съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство Районен съд Нови пазар е наложил административно наказание „глоба” в размер на 120 лева на двама, които нарушили обществения ред след проведено предизборно събрание.

На 10 лица, които били проверени след получени сигнали са съставени предупредителни протоколи.

От началото на предизборната кампания на територията на ОДМВР-Шумен полицейски служители са охранявали 33 мероприятия, организирани от политически партии и движения.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама