Столичната полиция е арестувала таксиджия, осъждан за убийство, ударил полицай (обновена)

09:39, 22 окт 15 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната полиция е арестувала снощи таксиметров шофьор, който е ударил полицай, съобщава МВР.

Инцидентът е станал в района на централния булевард „Цар Освободител“ в сряда вечерта. Пътен  полицай направил забележка на таксиметровия шофьор, че е спрял на пешеходна пътека и му е наредил да премести колата. 

След като водачът не изпълнил полицейското разпореждане, се наложило униформеният да повтори предупреждението. Нарушителят отново не се подчинил, слязъл от таксито и ударил служителя на реда в гърдите.  При проверка на документите е установена самоличността му – Б.Т. (56 г.) от София, криминално проявен и осъждан за убийство. Таксиметровия шофьор бил задържан с полицейска мярка до 24 часа.

Служителят на „Пътна полиция“ е прегледан в болница и освободен. 

По случая е образувано бързо производство по чл.131 от НК. Предстои доклад на  материалите в прокуратурата. 

Пред Нова телевизия шефът на автомобилната администрация Цветелин Цветанов заяви, че става дума за шофьор на "най-голямата таксиметрова компания в София". 

По-късно Цветанов каза пред БНР, че проверка е установила редица нарушения в документите на таксиджията. 

"Проверката показа, че водачът няма удостоверение за психологическо изследване, не ни предостави пътна книжка, която се изисква по Наредба 34 и на самия касов апарат, на фискалния бон не е изписано неговото име като данъчно задължено лице", каза Цветанов. "Това са трите нарушения, които са установени на мястото на проверката, за което му е съставен акт за административно нарушение. Предстои проверка във фирмата – превозвач. Резултатите ще излязат по-късно."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама