Независимият кандидат за кмет на Търговище Славчо Славчев се срещна с хора с увреждания, пенсионери и жителите на село Дралфа

09:35, 22 окт 15 / Политика 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проблемите с лошата организация на общинската ТЕЛК и с недостъпната архитектурна среда в Търговище представиха пред независимия кандидат за кмет Славчо Славчев от Съюза на слепите.  Хората с нарушено зрение се оплакаха, че сред тях има такива, които чакат от месец януари за инвалидна пенсия. те споделиха, че няма достатъчно лекари-специалисти, а условията за работа за ужасни.  Жена от съюза разказа, че поради пропускане датата на явяване, две години е без пенсия и е принудена да залага ценностите си за да преживява. Незрящите се оплакаха и от лошото състояние на улиците, както и, че клубът им е оставен  на тъмно и студено.  Тяхно голямо безпокойство е и, че намалението на билетите в градския транспорт е само предизборен трик.

Като изключително полезна за развитието на общината оцениха програмата на Славчо Славчев пенсионерите от клуба на улица Дунав. Възрастните хора изразиха недоумение, как в областен град като Търговище  няма Дом за стари хора. "40 години съм работил в животновъдството. Сега то е убито! Между 8 и 12 пъти е намалял броя на животните от всички видове. С подходяща общинска политика животновъдството може да се развие, много хора да си намерят работа и да останат на село", сподели със Славчев Бахни Съботинов. Пенсионерите негодуват и срещу високата цена на водата, която според тях е некачествена и негодна за пиене, но хората плащат по 2.70.

Последва среща на независимият кандидат за кмет Славчо Славчев и с хората в село Дралфа. Там един от основните въпроси беше кога ще бъде първата копка на Завода за преработка на твърди битови отпадъци, където голяма част от местното население се надява да намери работа. "Селото ни е запуснато, прилича на джунгла", сподели един от жителите. Недоволството на местните хора е , че няма грижа за учениците учещи в средищното училище, пътищата към съседните села са лоши, а транспорта е нередовен и автобусите сутрин винаги закъсняват.

Присъстващите на срещата дадоха за пример пустеещите и рушащи се сгради на РПК, а в същото време младите хора от селото няма къде да се събират. От местните дойде предложение старите лозя, които са край селото да бъдат дадени на жителите му, както и общинските земи да не се дават на крупните арендатори, които обработват хиляди декари, а на млади хора, които да развият там трайни насаждения. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама