Приемат в специалност "Етнология" на Пловдивския университет след конкурс за есе

09:28, 22 окт 15 / Любопитно 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конкурс за есе ще даде възможност на кандидат-студентите да запишат бакалавърската програма "Етнология" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", съобщиха от висшето учебно заведение. Тази година темата е "Опознай миналото, за да разбереш настоящето!".

Организатор на конкурса е Катедра "Етнология" към Философско-историческия факултет със съдействието на Регионалния инспекторат по образованието - Пловдив. В съревнованието могат да се включат дванадесетокласници с изявени интереси в областта на краезнанието, литературата, историята, етнографията, туризма и културното наследство.

"Целта на конкурса е да поощри интересите към българското културно наследство, а основната му задача е да стимулира творческия и изследователски дух на младите хора. "Опознай миналото, за да разбереш настоящето" е тема, която ще допринесе за съхраняване на националната ни идентичност в пъстрото семейство на европейските народи, както и да предложи път за връзка между поколенията", коментираха от факултета.

Повече информация за регламента на конкурса желаещите да участват в него могат да получат на http://logos.uni-plovdiv.net/en/, а материалите се изпращат не по-късно от 31 януари 2016 година на адрес: [email protected].

Получилите отлични оценки ще имат възможност да запишат бакалавърска програма "Етнология" през академичната 2016/2017 година, тъй като конкурсът замества полагането на кандидатстудентски изпит. За останалите участници са предвидени поощрителни награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама