Отново заплахи към журналист, този път от участник в местните избори

08:47, 22 окт 15 / Политика 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредния натиск върху журналист сигнализира днес Нова телевизия. Репортерката Вероника Димитрова, която познаваме предимно от материалите и в сутрешния блок на медията, разказа за заплахите към нея, отправени от от Христо Младенов, лидер на партия "Солидарност" и на националното мешере. Димитрова е предизвикала ромската общност с разкритието си, че издигнати от партията за общински съветници в Аксаково са свързани с джебчии от Игнатиево. 

„За шест месеца ще получиш най-лошото, което Господ го праща отгоре. Знаеш, че аз мога да съдя от моите неписани закони”, казва Младенов в телефонен разговор с журналиста. И продължава: ”Ще имаш големи проблеми. Не те заплашвам аз. Хората ми се обаждат и викат: „Тази ще бъде линчувана в ромските квартали. Който влезе от Нова телевизия, а и покрай теб ще отидат и другите журналисти”.

Това са само част от заплахите на Младенов, които репортерката е записала по време на телефонни разговори с него. След излъчването на репортажа Младенов е продължил да звъни на Димитрова с още заплахи.

"Аз снощи те прокълнах. Когото аз съм прокълнал - до 6 месеца е пострадал. Как можа да го пуснеш преди изборите? Вие свързвате "Солидарност" с организираната престъпност. Забранявам Нова ТВ да влиза в ромските кваратали. Населението е настроено към вас, да нямате проблеми. Може да стане бунт, гражданска война", заявява Младенов.

Младенов също подчертава близките си контакти със Сергей Станишев и премиера Бойко Борисов. 

"Бях поканен от господин Станишев. Вика: "Г-н Младенов, каня ви на кафе, заповядайте в БСП". Вика: "Ще помогнете ли за евроизборите?". Викам: "Да, ще помогнем. Ще подпишем едно споразумение с вашата партия, за съвместна работа на изборите". Към момента партия "Солидарност" подкрепа ПП ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама