Откриват нова картинг писта в Твърдица, ще носи името "Тодор Славов"

08:31, 22 окт 15 / Спорт 25 679 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-новата картинг писта в България, която се намира в град Твърдица,  ще носи името на пилота Тодор Славов, който загина именно на рали в този град. Съоръжението ще бъде открито днес с церемония.

Трасето е с дължина от 700 метра и предлага седем конфигурации за каране. В близост до него е изградена и административна сграда, която разполага с всички необходими удобства за провеждане на състезания, семинари и други събития от сферата на моторните спортове.

Там ще бъде организиран специален кът, където ще бъдат изложени някои от най-ценните купи и предмети от кариерата и живота на Тодор Славов.

 Пистата е изградена изцяло със средства по „Програма за развитие на селските райони 2007-2013“ и е с приблизителна стойност от 2 000 000 лева. Подготовката на спорното съоръжение отнема близо дванадесет месеца, като първата копка е направена през октомври 2014 г.

Решението пистата да носи името "Тодор Славов" беше взето на празничната сесия на общинския съвет в Твърдица на 14 октомври по случай празника на града -Петковден. Пилотът загина в тежка катастрофа на рали "Твърдица-Елена" през юни.

На празничната сесия на общинския съвет в Твърдица на 14 октомври, посветена на празника на града Петковден, бе взето единодушното решение новото съоръжение да носи името на елитния пилот Тодор Славов. С това свое решение общинските съветници се надяват, че хилядите деца, които ще направят своите първи стъпки в моторните спортове на тази писта, ще възприемат добродетелите, които притежаваше Славов. И ще поемат по неговия път към върховете на автомобилните спортове.

 Тържествената церемония, с която ще бъде открита пистата за моторни спортове „Тодор Славов“, ще започне в 13 часа, като на нея ще присъстват кмета на Твърдица - Атанас Атанасов, бащата на Тодор Славов - Слави Славов, и представители на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, които ще представят проект за менажиране на съоръжението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама