Отстраниха зам.-председател на секция, живеела с кандидат за кмет

07:08, 22 окт 15 / Политика 25 936 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Марияна Димитрова, зам.-председател на Секционна избирателна комисия (СИК)  в старозагорското село Бъдеще, е освободена, заради фактическо съжителство с кандидат за кмет, съобщиха от Общинската изибрателна комисия (ОИК) в Стара Загора.

Решението е взето след постъпила жалба от Иванка Петкова, също кандидат за кмет на село Бъдеще, за  несъвместимост по отношение на член на състава на СИК №191. В жалбата се твърди, че Мариана Димитрова се намира във фактическо съжителство със  Станимир Стойчев – кандидат за кмет на кметство с. Бъдеще.  Иска се извършване на проверка по случая и отстраняване на Мариана  Димитрова от длъжността й.

Според ОИК Стара Загора жалбата е допустима и подадена от лице с правен интерес - жалбоподателката е регистрирана като кандидат за кмет на с.Бъдеще, издигната от ПП ГЕРБ. Станимир  Стойчев пък е регистриран като кандидат за кмет с. Бъдеще, от КП „Реформаторски блок“.

След извършена служебна проверка в ГД „ГРАО“ Стара Загора е установено,  че Станимир Стойчев и Мариана Димитрова имат постоянен адрес в с. Бъдеще и живеят в едно общо домакинство т. е. във фактическо съжителство, което е нарушение на Изборния кодекс.

Затова със свое решение ОИК Стара Загора освобождава Мариана Димитрова от длъжността й като зам.- председател на СИК № 191 и указва на КП „Реформаторски блок“  да предложи друго лице за длъжността при спазване на законовите изисквания.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама