Обучават секционните избирателни комисии в Търговище

06:56, 22 окт 15 / Политика 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес Общинската избирателна комисия и Община Търговище ще обучават секционните избирателни комисии за произвеждане на местните избори и националния референдум на 25 октомври. Обучението ще бъде проведено в концертната зала на читалище "Напредък" в Търговище. То започва от 10 часа  за секциите в селата на общината с номера от 48 до 103. Следобед от 6 часа продължава за секциите на териоторията на град Търговище с номера от 1 до 47.

На сайта на общинската администрация беше публикуван и график за предаване на изборните книжа и материали на секционните избирателни комисии. То ще се случи в събота, преди деня на вота. Започва се в 14 часа отново с местата за гласуване по селата, а след това идва ред на градските секции и тези, които ще отворят врати в кварталите „Въбел” и „Бряг”.

Припомняме, че на територията на цялата община Търговище в деня на гласуването ще има 103 избирателни секции. 44 от урните ще са в самия град, като 12 от тях са за трите квартала „Запад”. Жителите на квартал „Въбел” ще гласуват в две секции, а в квартал „Бряг” в една. В повечето села също ще има по едно място за пускане на бюлетина, с изключение на селата Голямо Ново, Кралево, Лиляк, Подгорица и Реуц, където избирателите са много и ще има по две урни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама