Просветното министерство обмисля учебниците да имат пределна цена

23:25, 21 окт 15 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна група в Министерството на образованието и науката (МОН) обмисля дали учебниците да имат пределна цена, съобщи зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева, цитирана от БНР. Целта е да има прозрачност в процедурата по създаването и определянето на себестойността им, обясни тя.

Според нея всички издателства трябва да бъдат поставени при абсолютно равни условия. Ще има възможност и за отклонения от определената максимална цена, но те ще трябва да се аргументират и да бъдат съобразени с начина на формиране на цената, каза още Кастрева.

Докато Тодор Танев  е министър на образованието и науката, изучаваният материал по български език и литература върху Христо Ботев и Иван Вазов би могъл само да се увеличава, а не да намалява. Така просветният министър коментира от своя страна казусът с отпадането на произведения на двамата автори от задължително изучаваната литература.

Припомняме, че миналата седмица се появи информация из медийното пространство, че МОН обсъжда проекти на учебните планове по литература, които ще редуцират произведенията на Христо Ботев, Иван Вазов и Уилям Шекспир от учебниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама