Сътрудничеството с българските прокурори е на високо ниво, смята Мишел Конинкс

21:47, 21 окт 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Казусите в международната организация за наказателноправно сътрудничество Евроджъст  само за 2015 г. по искане на българските власти са 100, а отработените случаи от тамошното българско бюро за 2014 г. са 80. Това стана ясно от срещата на президентът на Евроджъст Мишел Конинкс с главния прокурор Сотир Цацаров.

Конинкс, която е на официално тридневно посещение в страната ни по покана на Цацаров, отбеляза, че българското бюро в Евроджъст работи изключително усърдно и е много добре представено.

От своя страна главният прокурор каза, че посещението на президента на Евроджъст е показателно за доброто взаимодействие между прокуратурата и европейската организация за наказателноправно сътрудничество.

Противодействието на нелегалната миграция и борбата с тероризма са били акцентите в разговорите между двамата.

Приоритетите на Евроджъст отговарят на най-важните проблеми и предизвикателства, пред които е изправена България. Сред тях са борбата с организираната престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, преодоляването на бежанската криза и наказването на каналджийството, както и борбата с трафика на хора. Според Конинкс и Цацаров е полезно, когато се търсят практически насоки за справяне с подобни предизвикателства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама