Майката на Катя: Справедливостта се разминава със закона

19:49, 21 окт 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Справедливостта се разминава със закона, това каза майката на Катя Матеева, пострадалото в тежка катастрофа на 19 май 2014 г. момиче. Нашите протести трябва да продължат, категорична беше тя.

Днес около 50 пловдивчани се събраха в 18 ч. на протестен митинг пред паметника на "Съединението". Близки, съученици и съпричастни граждани изразиха възмущението си от намалените присъди на виновниците за катастрофата Христос Боскос и Васил Калев.

Кари има проблеми с лечението на левия крак, но ние сме тук , защото искаме справедливост за всички, които биха попаднали в нейната ситуация, каза още майката.

Никола Василев, организатор на протеста, заяви, че законът трябва да бъде в полза на жертвите, а не в полза на извършителите на нарушения.

В подписка присъстващите декларираха,че искат поправка в закона с цел по адекватни наказания , която стана известна като "Поправката Кари".

Според адвоката на семейството Татяна Каменова трябва да се налагат по-тежки наказания, за да се спре този абсурд по пътищата, и да се разграничат наказанията при нанесени телесни повреди .Тези корекции в закона могат да станат лесно, с няколко процедури, и за абсолютно кратко време в Народното събрание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама