Сагата на ул. „Горски пътник“ продължава, местните недоволстват от ремонта (снимки)

18:57, 21 окт 15 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната община се задейства след няколко материала на София Topnovini.bg за преасфалтирането на ул. „Горски пътник“ в квартал „Лозенец“ и от вчера следобед започна ремонт на частта от ул. „Милевска“ към ул. „Богатица“. По думите на работниците по обекта ремонтните дейности ще приключат до 8 ноември.

За догодина остава ремонтът от детската градина „Веселушка“ до ул. „Богатица“. Засега там ще бъдат само пренаредени паветата, споделиха по-рано от общината пред София Topnovini.bg. Жителите на квартала обаче недоволстват от изпълнението на ремонта, установи проверка на наш екип.

„Никой не е доволен. Забавиха го няколко месеца. Всеки ден, като минавах, работниците си почиваха и нищо не правеха“, каза възрастен мъж, който отбеляза, че живеещите в района не са могли да се зарадват на новия асфалт. Друг от кварталните жители допълни, че „никой не харесва и това нещо с паветата“.

Само един от преминаващите беше доволен от резултата. Една жена веднага го контрира, като сподели, че по време на дъжд част от платното за движение се превръща в огромна локва и не може да се преминава пеша. Тя обясни, че този резултат се е получил преди да бъде налят вторият пласт асфалт. Дали ще последва отново такова струпване на вода на едно място, ще се разбере при следващите валежи.

„На места тротоарите не са повдигнати и при повторен дъжд може да се наводнят и водата да отиде в къщите на хората“, каза още възрастната жена. 

Жителите констатираха и проблем с една от шахтите, от която излиза пара. В тази връзка един мъж предположи, че вероятно има проблем с топлопровода и в скоро време ще се наложи разкопаване на улицата.

„Уж, българите, сме естети, а нещата не са изпипани както трябва“, каза млада дама, която сподели, че минавайки вчера с токчета по улицата, потъвала в пясъка, който е между паветата.

Припомняме, че до миналата седмица се наливаше и последния пласт на асфалта на ул. „Горски пътник“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Милевска“. Резултатът от него е пресфалтирана улица с павета от едната страна и асфалтирани тротоари. Изпълнението на проекта започна на 20 август и трябваше да бъде завършено за 48 дни, но се забави. Фирмата изпълнител е "ИСА 2000" ЕООД, а възложител е Столичната община.

София Topnovini.bg ще продължи да следи развитието на ремонтните дейности на улицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама