Искрен Веселинов: Русе не е само център, време е да помислим и за кварталите

16:57, 21 окт 15 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инфраструктурата в кварталите и селищата на общината е ужасна - всеки го вижда. Въпреки това, системни усилия за справяне с проблемите няма. Твърдо решен съм, един от най-важните акценти на моята работа като кмет, да бъде именно това. През последните години всеки градоначалник на Русе ремонтираше нещо по "Главната улица", понякога дори се „престараваха” и го правеха по няколко пъти, а след това превръщаха направеното в „емблема“ на управлението си.

За кварталите и селата, и то ако изобщо някой се сещаше, се правеше по нещо само в  последните месеци преди вота - да се вижда за изборите. Считам този подход за порочен и безотговорен, защото и там живеят граждани, които също така съвестно си плащат данъците и изпълняват задълженията си. Те също така са европейци и имат право да получават услуги на ниво.

Ще актуализираме застроителните планове на жилищните квартали, като пристъпим към етапното им обновяване  и благоустрояване. На базата на диалога с местните общности, ще локализираме проблемните територии, ще дискутираме средствата и подходите за преустройството им, ще съгласуваме етапите за реализация съобразно възможностите за финансиране  и обществената значимост на проблема. 

Необходимо е, общинските предприятия да провеждат ежегодно обследване на улиците и „зеленото богатство”, на площадките за отдих и за спорт и да ги поддържат на базата на дългосрочни програми, така че всяка улица и квартал да усетят грижата на общината,  без за това да е нужно допълнително ходатайство и лобиране.

Наред с улиците за автомобилите, време е да помислим и за тротоарите, за пешеходците  и велосипедистите. Пешеходните площи се нуждаят от обновяване и ремонт. Осигуряването на средства за тази цел, включително и с кредит, ще е  приоритет!

Имам и още една идея, която да допълва системната общинска политика в тази сфера. Преди броени дни, заедно с кандидатите за общински съветници Галин Григоров и Иво Пазарджиев посетихме кв. „Здравец-изток”, бл.Асен. С дарение на тротоарни плочки от "ПАРТИОТИТЕ-ВМРО" и доброволния труд на живущите от жилищната сграда, се извърши благоустрояване на прилежащото пространство на блока. Това беше показно приложение на старата ми идея, Общината да предоставя строителни материали или разсади, пейки и т.н. а обитателите на жилищните сгради с доброволен труд да променят средата около себе си. Сигурен съм, че интерес към такъв подход ще има и тогава всеки ще чувства като "своя" градинката, алеята или беседката, които е създал. Ще ги пази и ще се грижи за тях, а обликът на кварталите ни бързо ще се промени.

Искрен Веселинов, Кандидат за кмет на МК "Патриотите - ВМРО"

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама