Делото "Чайка" извади пред кулисите "Холдинг Варна"

16:09, 21 окт 15 25 861 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обжалван ли е в законовия срок приетият от Общинския съвет (ОбС) на Варна Подробен устройствен план (ПУП-ПРЗ) на кв. Чайка, който впоследствие съветниците отмениха заради силния граждански натиск. За изясняването на този въпрос Административният съд в морския град разпореди на Канцеларията на ОбС да изготви служебна справка, която да изпрати на магистратурата в поставен срок.

Процесът срещу отмяната на скандалния ПУП тръгна днес по 12 жалби на общо 18 собственици на имоти в кв. Чайка – физически и юридически лица. Интересна подробност е, че основният тъжител е "Варна Риълтис" ЕАД, което на практика оборва косвените внушения на изпълнителния директор на "Холдинг Варна", че ТИМ нямали интерес от новия ПУП. Фирма "Варна плод", която също е свързана с групировката, е сред другите жалбоподатели в процеса, наред с "НАТ" ЕООД, "Стоянстрой и Син" ООД, "Чайка Тауър" АД и "РИД" ООД.

Скандалният план, който разбуни духовете, бе приет от местния парламент на 30 март и бе отменен на 5 август след масови протести на жители на кв. Чайка. Следващото заседание по делото е насрочено за 4 ноември, докогато Канцеларията на ОбС трябва да оттговори на въпроса кога е обжалван сканадалният ПУП. Според закона това трябва да се случи най-късно 30 дни от обнародването му в Държавен вестник и 14 дни от публикуването му в регионално печатно издание.

Жалбоподателите са категорични, че решението на ОбС е влязло в сила, а отмяната му е нищожен акт, който не би могъл да осуети инвестиционните им намерения. Нито един от атакувалите документа граждани към момента не се е конституирал като заинтересована страна в административния процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама