Каналджия отива на съд заради предложен подкуп на полицай

15:58, 21 окт 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу Мохамед Абдулрахман за това, че предложил подкуп на полицай, за да не задържи 27 нелегални емигранти, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Случката се разиграла на 12 май тази година на автомагистрала ”Тракия”, в близост до разклона за с. Верила. Полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, в който се возили четирима мъже, сред които бил и обвиняемият Мохамед Абдулрахман.

Един от мъжете разказал на полицаите, че в същия ден превозвал група чужденци, които оставил на същата магистрала. Униформените сигнализирали веднага за случая и незабавно било организирано издирване на лицата, като Абдулрахман и останалите трима мъже тръгнали заедно с полицаите.

След проверка на района били открити 27 чужденци, скрити в тревните площи до магистралата. Всички били без документи за самоличност.

Тогава обвиняемият се приближил до един от полицейските служители, който се намирал до служебния си автомобил и му казал да не задържат нелегалните емигранти, които току що били открили. После се опитал да даде пари на същия униформен, но той категорично отказал. Веднага след това Абдулрахман отворил вратата на полицейския автомобил и оставил в него 265 евро, 300 щатски долара и 70 лева. Той е бил задържан веднага от полицаите.

На обвиняемия е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража ”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама