Blizoo е струвала на Мтел 119.7 млн. евро

14:38, 21 окт 15 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Blizoo е струвала на собственика на "Мобилтел" Telekom Austria 117.9 млн. лв, пише "Капитал". Австрийската компания придоби втория по големина фиксиран оператор в края на юли т.г. Тогава и продавачът - базираният в Швеция фонд EQT V, и купувачът решиха да не разкриват цената.

Сега обаче тя очаквано се вижда от финансовия отчет на австрийския телеком за третото тримесечие на годината.

Според информацията от вторник, която вече е достъпна официално, сума от 35.4 млн. евро вече е платена, а разликата до 119.7 млн. евро е поет дълг, който ще бъде покрит, след като "Близу" бъде интегриран в "Мобилтел" - до края на годината.

В отчета си Telekom Austria посочва: "С придобиването на втория по големина фиксиран оператор ще се засилят позициите на "Мобилтел" във фиксирания сегмент." Според документа "Близу" има около 373 хил. абонати, а към третото тримесечие на годината "Мобилтел" има 200.8 хил. Сливането на двете компании се очаква да пренареди пазара на фиксирани услуги и да постави мобилния оператор в много по-изгодна позиция в този сегмент - втори по брой клиенти при доставката телевизия и най-голям в нишата на интернет.

Сделката за "Близу" е приключена на 28 септември, а резултатите и дейността на двете дружества ще се консолидират от 1 октомври

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама