Представиха Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ в Търговище

14:37, 21 окт 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четири информационни срещи за представяне на новите възможности за финансиране по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ (ОП НОИР) проведе Областният информационен център в Търговище.  На тях бяха представени Насоките за кандидатстване по две процедури за подбор на проекти: „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и търсещи или получили международна закрила“; „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“. 

Екипът на ОИЦ се срещна в Попово, Антоново, Опака с допустими бенефициенти по тези две процедури в  - общини, детски градини, общински училища с подготвителни групи, НПО. В Търговище срещата беше с 25 с учители от ПГИИ „Джон Атанасов“ .

Експертите на ОИЦ-Търговище запознаха заинтересованите лица с целите, очакваните резултати, индикаторите, финансовите рамки на проектните предложения, допустими дейности, условия за допустимост на разходите по процедурите за подбор на проекти и пр. Управителят на Центъра Милчо Тонев обърна внимание на факта, че партньорството е задължително условие за кандидатстване и по двете процедури.

По първата мярка единият от сроковете за кандидатстване е до 30 ноември, а вторият срок - до 29 април догодина. Размерът на отпусканата безвъзмездната финансова помощ варира от 100 хил. лв. до 1 млн. лв. Крайният срок за представяне на проектни предложения за втората процедура изтича в края на месец ноември. По нея може да се кандидатства за сумата 50 хил. лв. до 500 хил. лв.

И по двете процедури от ОП НОИР проектните предложения следва да бъдат подадени само по електронен път с Квалифициран електронен подпис (КЕП). Затова беше демонстрирано как се попълва формулярът за кандидатстване чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) https://eumis2020.government.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама