Общинският съвет на БСП в Стрелча хвърли оставка

14:15, 21 окт 15 / Политика 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колективна оставка хвърли Общинският съвет на БСП-Стрелча. Причината - налагането на водач на листата от страна на ръководството на партията. Това става ясно от публична декларация, подписана от председателя на ОбС на БСП в Стрелча - Васил Савов.

В документа се посочва още, че в навечерието на местните избори Изпълнителното бюро на Националния съвет на Българската социалистическа партия, под влиянието на нейния зам.-председател Янаки Стоилов, е извършило грубо нарушение на Устава и е потъпкало демократичните принципи в партията.

 „Въпреки решението на Общинския съвет на БСП-Стрелча, „другарите от София" наложиха за водач на листата на БСП Иван Евстатиев, който не получи подкрепа за кмет от Общинската конференция на БСП (б. ред. Категорична подкрепа получи Стойно Чачов, който понастоящем е кандидат на ПП АБВ за кмет на Стрелча).

Още повече, легитимно избраните кандидати на БСП за общински съветници бяха подменени с хора, в болшинството си далеч от партията или като г-жа Мариана Няголова, прекъснали връзката си с нея. Това не им стигна, а смениха и определените за членове на Секционните избирателни комисии. И всичко това - за да се отстранят хората в партията, отказали подкрепа на кандидатурата на Иван Евстатиев. В знак на несъгласие и протест против безпринципните действия на Янаки Стоилов и компания ние, членовете на Общинския съвет на БСП-Стрелча, подаваме колективно оставка, но оставаме в партията, за да отстояваме принципи и морал.

Призоваваме членовете и симпатизантите на БСП, гражданите на община Стрелча, отговорно и с достойнство да изразят волята си на предстоящите избори за местната власт. Нека не забравяме за неизпълнените предишни обещания и дадем своя глас за тези, за които чест, дълг и отговорност не са само думи, но и дела”, се заявява в писмото декларация на председателя на ОбС на БСП в Стрелча - Васил Савов.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама