Общините провалиха усвояването на 87 млн. лв. евросредства

14:13, 21 окт 15 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 87 млн. лв. средства от европейските фондове по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) ще бъдат загубени, прогнозира днес министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред телевизия "Блумбърг". Вината за това е на някои общински кметове, които са изпуснали крайната дата за подаване на заявки за плащане - 15 октомври. Заради предизборната кампания Танева отказа да съобщи имената им.

До момента по ПРСР 2007 – 2013 г., която е с бюджет от 3.1 млрд. евро, бяха загубени 143 млн. евро. Под риск са и още 243 млн. евро заради наложени финансови санкции по различни нарушения, като част от тях са за авансови плащания на общините. Усвоени са около 82% от средствата, а целта на агроведомството е 90%.

"Ние сме в условията на наддоговаряне и още не говорим за загуба на бюджет", уточни земеделският министър. Танева. Тя припомни, че точно за да няма загуба на средства беше обявен извънреден прием за модернизиране на земеделските стопанства (мярка 121), по която фермерите кандидатстваха за купуване на техника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама