Съвестни граждани хванаха пиян шофьор, съдът го наказа

14:10, 21 окт 15 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвестни граждани хванаха пият шофьор, който в последствие беше изправен пред съда и санкциониран.

На 11 септември 2015 г. мъжът се почерпил доста солидно и в това състояние седнал зад волана на „Опела Астра“, като поел по пътя Русе-Варна, в участъка му в землището на село Писанец, по посока Разград.

Той обаче не можел да контролира добре автомобила, който криволичел, като ту влизал в насрещното движение, ту се връщал в своята лента, ту намалявал или пък ускорявал, като неднократно спирал рязко и пак потеглял.

Неадекватното му поведение било забелязано от други двама шофьори, които карали колите си в същото направление. Единият от тях сигнализирал на тел. 112, като последвал пияния, за да го спре, ако може, тъй като се опасявал, че ще предизвика катастрофа. Независимо от първия водач, вторият решил да направи същото.

При поредното спиране на нарушителя на закона, едната от следващите го коли се озовала пред него, а втората зад него, като водачите им излезли, за да не позволят на пияния да продължи по пътя, преди идването на полиция. Той обаче се усетил, какво му се готви и потеглил, преди мъжете да стигнат до автомобила му.

Този път те се уговорили на всяка цена да го спрат и потеглили с колите си след него.

Той отново спрял малко след Писанския мост. Там вече бил „заклещен“ от двете коли, които плътно спрели пред и зад неговата. Взели му и ключовете, след което пак се обадили пак на тел. 112. Мъжът се опитал да избяга пеша, но бил спрян от двамата будни граждани.

По-късно дошла полиция, която го изпробвала с дрегер. Той показал 2,72 промила алкохол в издишания въздух, а медицинското изследване – 2,41 промила алкохол в кръвта.

Пияният, който до този момент бил с чисто съдебно минало, бил изправен на подсъдимата скамейка, където се признал за виновен. Осъден е на 5 месеца условно, с 3 години изпитателен срок, а за година и половина му е забранено да сяда зад волана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама