До края на годината съдът трябва да се произнесе по делото „Масларова“

12:50, 21 окт 15 25 684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След повече от година в отлагания Софийски градски съд (СГС) прие експертизата за извършените ремонтни дейности на социалния дом в Стара Загора, която спъваше делото срещу бившия социален министър по време на Тройната коалиция Емилия Масларова.

"Процесът очаква единствено вас от много месеци, да не кажа и повече", обърна се съдия Димитрина Александрова към вещите лица, тъй като отново имаше неизяснени въпроси около експертизата.

Експертите са били възпрепятствани да пресметнат колко са стрували ел. инсталациите, вентилациите, канализацията и обзавеждането на ремонтираната сграда. Причината е, че социалният дом е бил сполетян от наводнения, което повредило гипсокартона и паркета на социалния дом. Вещите лица по делото не са изяснили стойността на демонтажа и подмяната им. Общо успели да сметнат, че са похарчени малко над 9 млн. и 600 хил. без ДДС.

Емилия Масларова и още четирима души са подсъдими за присвояване на 11 млн. лв. от отпуснатите близо 19 млн. за ремонта на социалния дом в Стара Загора.

"Това е една цинична лъжа, да не кажа друго. Мисля, че и вие се убедихте в това", отговори на обвиненията Масларова.

Тя обясни, че е възложила обществена поръчка и подписала становище за конкретни изпълнители, както и за необходимия ресурс. "Сградата е предназначена за всички социални дейности", посочи тя и добави, че строителната дейност не е от компетенциите й. "Не съм получавала никакви пари под никаква форма", категорична бе бившият социален министър.

Делото ще продължи утре сутринта с изслушването на останалите подсъдими. Процесът се очаква да приключи през декември, когато СГС трябва да излезе с решение.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама