Търсят купувач на болницата в Радунци

12:48, 21 окт 15 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма кандидати за купувачи на болницата в Радунци. И на втория търг обявен от частен съдебен изпълнител за сградата на Специализираната болница за лечение на болни от туберкулоза в мъглижкото село Радунци не се е появил нито един мераклия да стане неин собственик. Сега взискателят ЕВН ще решава кога ще бъде следващия търг.

Припомняме, че Специализираната болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация беше обявена в ликвидация от Министерството на здравеопазването в началото на юни, след което бе спряно и електрозахранването, заради неплатени сметки.

След това сградата наболницата бе обявена за продажба по искане на  „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД заради дълг от 134 хил. лв. Общо дълговете на болницата надхвърлят 1,5 млн. лв., включително и дължимите пари за заплати на персонала.

На първия търг обявен за 11 август т.г. за продажба се предлагат централният корпус на сградата, сутерен със складови помещения, административната част, рехабилитационният център и др. с разгърната застроена площ от 15 220 кв. метра. Началната тръжна цена е 1,667 млн. лв.  На втория търг цената е коригирана надолу, но отново няма купувач.

Сградата е строена през периода  1938 -1953 година. На четирите етажа са разположени лекарски и административни кабинети, рехабилитационен център, операционни и стационарни зали, санитарни помещения, складове, столова и др. В миналото там са се лекували стотици пациенти. 

В момента обаче всичко се руши, защото ремонт не е правен от десетки години.

„Няма мераклии, защото се искат много инвестиции за възстановяване или наново изграждане на болница. Инфраструктурата също не е на нужното ниво. Много пари трябват, а възвращаемостта е под въпрос”, коментираха специалисти в бранша. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама