Поискаха имунитета на кандидат-кмет от коалицията на Георги Иванов

12:39, 21 окт 15 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на кандидата за кмет на село Узунджово Деян Ванчев, предаде репортер на Topnovini.bg.

Районна прокуратура-Хасково провежда досъдебно производство за организиране купуването на гласове. Разследването е за това, че през месец септември и първата половина на месец октомври 2015 г. в Хасково чрез търсене на съучастници, методи на контролиран вот и събиране лични данни на лица, притежаващи активно избирателно право, е организирано предлагането и даването на парични суми, с цел лицата да бъдат склонени да упражнят избирателното си право в полза на кандидатите за кметове на община и кметове на кметство.

От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Деян Ванчев – кандидат за кмет на Узунджово, издигнат от Коалиция за Хасково”, е извършил престъпление.

В периода от края на септември 2015 г. до 13 октомври при условията на продължавано престъпление Ванчев е предложил на едно лице сумата от 30 лева и е дал на други 5 лица сумата от по 40 лева, за да упражнят избирателното си право в полза на коалицията, от която е издигнат.

Установено е също, че в края на месец септември 2015 г. Деян Ванчев е предоставил имотна облага на две лица, с цел последните да я предадат на други четири лица, притежаващи активно избирателно право, с цел да гласуват в негова полза и в полза на издигналата го коалиция, която пък е зад Георги Иванов, претендент за пети мандат на Община Хасково. 

Деян Ванчев е регистриран с решение на ОИК Хасково от 19 септември  като кандидат за кмет на Узунджово, издигнат от коалиция.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Деян Ванчев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършените от него престъпления против политическите права на гражданите.

Пред медиите Деян Ванчев заяви, че е набеден от опонентите си и че той не е плащал за гласове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама