Юнкер свиква в неделя Лидерска среща за бежанския поток през Балканите

12:25, 21 окт 15 / Политика 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер свиква в неделя Брюксел Лидерска среща на високо равнище за обсъждане на действията във връзка с бежанския поток през Западните Балкани. Това съобщи службата на говорителя на ЕК. 

Срещата ще се проведе на ниво държавни и правителствени ръководители в неделя следобед и ще бъде последвана от работна вечеря в централата на Европейската комисия. Целта на срещата е да се договорят общи оперативни действия, които да се приложат незабавно.

На Лидерската среща ще присъстват държавните или правителствени ръководители на Австрия, България, Хърватия, бившата югославска република Македония, Германия, Гърция, Унгария, Румъния, Сърбия и Словения. Председателят на Европейския съвет, люксембургското председателство на Съвета на ЕС, Върховният комисариат на ООН за бежанците също са поканени на лидерската среща. 

Европейската служба за подкрепа в областта на убежището (EASO) и Европейската агенция за управление на оперативното сътрудничество по външните граници на страните членки на Европейския съюз (Frontex) също ще бъдат представени на срещата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама