Ваня Илчева от "Живот за Варна": Администрацията в "Приморски" трябва да цени и пести времето на гражданите

12:23, 21 окт 15 / Политика 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проблемите в район "Приморски" са добре познати на всички ни и с годините не спират да се трупат. Те са най-вече инфраструктурни. В части на района изобщо няма улици, а там където ги има са или в много лошо състояние, или нямат имена. На много места няма и осветление. Това е недопустимо за 21 век, в който живеем. Недопустимо е и да нямаме модерна администрация. Затова задължително, час по-скоро, трябва да започнем работа по електронизацията на услугите. Това каза кандидатът за кмет на "Приморски" от "Живот за Варна" Ваня Илчева по време на среща с жители на района, която се състоя в читалище "Отец Паисий“.

Имам желание да работя за района си и да приложа световни практики и тук. Колкото и утопично да звучи, това не е невъзможно, тъй като когато човек има желание да направи нещо, намира и начин, обясни Илчева. Натрупала съм достатъчно опит. Учила съм и съм работила на три континента – Азия, Северна Америка и Европа. Уверена съм, че с уменията, които притежавам и с настойчивостта си, мога да бъда полезна на района си и неговите жители, категорична беше тя. Ще работя за подобряване на административното обслужване в района, за повишаване на капацитета на служителите и оптимизиране на скоростта на предоставяните услуги на гражданите. 

Електронизацията на услугите ще е ключов момент в работата ми. С реалното въвеждане на новите технологии ще спестя много време и нерви на хората, каза още Илчева. Имаме готови проекти за район "Приморски", които ще реализираме, ако ни гласувате доверие, каза кандидатът за кмет на Варна Данаил Папазов по време на срещата.

Предвиждаме разширяване на околовръстния път, който минава под Военна болница, уточни той. Към момента няма нито един истински инфраструктурен проект, който да направи разминаването на улиците на две нива.  Ние предвиждаме това да се случи на кръговото движение до Пикадили парк. Също така светофарът, който се намира само на няколко метра от него, трябва да бъде премахнат. Той само създава задръствания и предпоставки за произшествия, категоричен бе кандидатът за кмет на Варна Данаил Папазов.

В срещата с жителите на район "Приморски" участваха и кандидатите за общински съветници от листата на "Живот за Варна".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама